Новости

Координативен состанок на иницијатива РОМАКТЕД и МТСП

АДДР Сонце

На ден 25 Октомври. во просториите на Министерството за труд и социјална политика, во иницијтива на РОМАКТЕД програмата и поддршка на Министерството за труд и социјална политика се организираше координативен состанок со преставници од национални институции, меѓународни организации, фондации и здружение на граѓано.

Целта на средбата беше да се воспостави координација на ативностите кои се насочени на локално ниво и промовираат подобрување на животниот стандарт на Ромите во Република Македонија.

Сите засегнати страни треба во РОМАКТЕД структурите да гледаат како потенцијален реурс кои ќе имаат задача да го стават ромското прашање на локално ниво.

Оргинален Линк

Прикажи Повеќе

Поврзани постови

Back to top button
Close